حسن عنایتی با بیان اینکه امنیت غذایی مهمترین امنیت بوده و مازندران استان برجسته در تأمین امنیت غذایی کشور است، افزود: کشاورزی مازندران سرآمد کشور است و این استان سالانه ۷ میلیون و ۶۰۰ هزارتن محصول کشاورزی تولید میکند.
وی با اظهار اینکه بر مبنای شعار سال و توجه به کشاورزی دانشبنیان، رویکرد سازمان جهاد کشاورزی مازندران به تولیدات دانشبنیان است، گفت: ۲۱۵ هزار هکتار شالیزار مازندران برنج کشت شد و یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن شلتوک تولید میشود که ۴۰ درصد تولید برنج کشور است.
وی ادامه داد: کشت مکانیزه برنج در ۱۳۰ هزار هکتار شالیزار استان انجام شد و این رقم باید ارتقا یابد که در سالهای آینده شاهد افزایش سطح نشاء مکانیزه خواهیم بود و امسال ۶۸ هزارهکتار از شالیزارهای استان ارقام پرمحصول کشت شد.
عنایتی یادآور شد: ۲۵ هزار هکتار برنامه برای کشت قراردادی برنج داشتیم که موفق شدیم ۳۸ هزار هکتار قرارداد منعقد کنیم و محصول تولیدی برنج به قیمت روز از کشاورزان خریداری میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به کاهش قیمت نهادهها گفت: قیمت کودهای پایه ۴۵ درصد کاهش یافت تا شاهد مصرف بهینه و مناسب کودهای شیمیایی در مزارع و باغات باشیم.
وی به مسئله آب اشاره کرد و گفت: موضوع آب در مازندران مهم است و کشاورزی هم آب پایه است بنابراین باید مدیریت مصرف داشته باشیم و افزایش بهرهوری را دنبال کنیم، علاوه براین کودهای باکیفیت به اندازه کافی تأمین شده و در انبارها موجود است و کشاورزان با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی نسبت به دریافت کود مورد نیاز اقدام کنند.
عنایتی درباره برخورد با متخلفان گفت: با شرکتهای متخلف در تولید و توزیع کودهای شیمیایی بشدت برخورد میکنیم و هیچ گونه مماشاتی با متخلفان نخواهیم داشت.
وی توسعه مکانیزاسیون را ضروری دانست و گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در استان تسهیلات پرداخت میشود تا شاهد افزایش ضریب مکانیزاسیون استان باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: نهادههای مورد نیاز دامداران صنعتی از طریق سامانه بازارگاه و برای دامداران سنتی و خرد از طریق تعاونیهای مربوطه تأمین و توزیع میشود و ۱۸۵ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش نهادههای دامی به دامداران و مرغداران مازندرانی پرداخت شد و رتبه سوم پرداخت تسهیلات کشور در اختیار مازندران است.