ابلاغ ۵۴۳ میلیارد تومان اعتبار استانی و مهمترین اخبار هفته گذشته اردبیل

اخبار

ابلاغ ۵۴۳ میلیارد تومان اعتبار استانی، اعلام ریل‌گذاری ۱۱۰ کیلومتر از راه آهن اردبیل، تغییر قوانین مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست، پرداخت ۳۲۰ میلیارد تومان به واحدهای تولیدی و ابتلای هفت نفر به بیماری تب کنگو از جمله عناوین مهمترین رویدادهای خبری استان اردبیل در هفته گذشته است.

 استان اردبیل هفته گذشته شاهد رویدادهای خبری مهمی بود که از جمله می‌توان نشست مدیران ارشد استان درباره آخرین وضعیت پروژه‌های عمرانی بویژه راه آهن استان، به سفر معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و بازدید از منطقه حفاظت شده تالاب نئور، منطقه شکار ممنوع دربند مشکول، سایت تکثیر و احیای آهوی مغان و سایت مارال فندقلو اشاره کرد.

حسن اکبری در جریان این سفر بر ضرورت تامین اعتبار لازم برای احیای تالاب نئور، ارتقای سطح حفاظتی دربند مشکول و تخصیص اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پاسگاه منطقه تاکید کرد و گفت: بازنگری آئین‌نامه و قوانین ورود به مناطق تحت مدیریت مانند تالاب نئور از اولویت‌های معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست است و به طور قطع در این زمینه اقدام خواهد شد.

همچنین در هفته‌ای که گذشت  مرکز اردبیل میزبان رئیس سازمان بسیج رسانه کشور بود؛ عباس محمدیان در جریان این بازدید در سخنانی لزوم تشکیل جبهه رسانه‌ای تراز انقلاب را یادآور شد و خبرنگاران را وفادارترین قشر به انقلاب و نظام عنوان کرد که در خط مقدم جنگ نابرابر رسانه‌ای و تبلیغاتی دشمن قرار دارند.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها باید با جهاد تبیین دسیسه‌های دشمنان را خنثی و باعث آگاهی‌بخشی مضاعف در جامعه شوند، گفت: در هجمه گسترده رسانه‌ای دشمنان و جنگ روایت‌ها باید تمامی خبرنگاران و فعالان حوزه رسانه احساس مسئولیت کرده و به وظیفه خود در تحقق جهاد تبیین مد نظر رهبر معظم انقلاب عمل کنند.

رئیس سازمان بسیج رسانه کشور واقع‌گرایی و ایجاد فضای امید در جامعه را از رسالت‌های اصلی رسانه‌ها عنوان کرد و افزود: جریان‌ها و جناح های سیاسی آمدنی و رفتنی هستند، اما آنچه برای همه آحاد مردم به ویژه رسانه‌ها خواهد ماند، کشور و گفتمان رهبری و نظام اسلامی است.

۵۴۳ میلیارد تومان اعتبار استانی ابلاغ شد

استاندار اردبیل نیز هفته گذشته از ابلاغ اعتبار ۵۴۳ میلیارد تومانی خبر داد و گفت: فرمانداران شهرستان‌ها در توزیع اعتبارات، تامین زیرساخت‌های پروژه‌های اقتصادی را در اولویت قرار دهند.

سید حامد عاملی در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه اظهار کرد: با اینکه این منابع نسبت به تقاضایی که در شهرستان‌های استان وجود دارد، بسیار اندک بوده، ولی لازم است اولویت‌ها با استناد به برنامه تدوین شده پیشرفت شهرستان‌ها و وجود پروژه‌های پیشران شناسایی شود.

وی بیان کرد: اجرای زیرساخت‌های ضروری برای پروژه‌های اقتصادی سودآوری بالایی در دراز مدت دارد که در این خصوص لازم است این گونه پروژه‌ها با لحاظ منافع عمومی در اولویت توزیع اعتبارات قرار گیرد.

۱۱۰ کیلومتر از راه‌آهن اردبیل-میانه ریل‌گذاری شد

همچنین استاندار اردبیل هفته پیش در نشست بررسی آخرین وضعیت پروژه راه‌آهن اردبیل گفت: تاکنون ۱۱۰کیلومتر از مسیر ۱۷۵ کیلومتری راه‌آهن اردبیل-میانه ریل‌گذاری شده است.

سید حامد عاملی در این نشست که با حضور نمایندگان اردبیل در مجلس شورای اسلامی و معاونان وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس هماهنگی‌های مسئولان استانی و نمایندگان با شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور، مقرر شده است که عملیات زیرسازی این پروژه تا پایان آبان‌ماه به اتمام برسد.

وی بیان کرد: راه‌آهن اردبیل-میانه با اتصال به پارس‌آباد دارای مزیت ارتباطات تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه خواهد شد که در این راستا مقرر شده است تا شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نسبت به پیگیری و اخذ مجوز ماده ۲۳ برای پروژه راه‌آهن اردبیل-پارس‌آباد نیز اقدام کند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی نیز  در این نشست گفت: برای سرعت‌بخشی به اجرای این مسیر ریلی چندین اقدام لازم است که از جمله این اقدامات پیگیری و جذب ۲۰۰ میلیارد تومان از بانک رفاه در قالب ماده ۵۶ می‌باشد که ۹۰ میلیارد تومان آن نیز جذب و به حساب شرکت زیرساخت واریز شده است.

علی نیکزاد ثمرین اضافه کرد: جذب اعتبار باقی‌مانده از ۳۰۰ میلیارد تومان مبلغ مصوب سفر رئیس‌جمهور نیز از دیگر اقداماتی است که در این راستا مورد پیگیری قرار می‌گیرد و بر اساس قول شرکت زیرساخت، زیرسازی راه‌آهن اردبیل-میانه تا پایان آبان‌ماه به‌صورت کامل انجام خواهد شد.

وی همچنین بیان کرد: بر اساس قول مدیرعامل راه‌آهن کشور، ۳ هزار تن ریل به پروژه راه‌آهن اردبیل اختصاص می‌یابد و ۷ هزار تن ریل دیگر با مبلغ ۳۲۰ میلیارد تومان هم برای تکمیل ریل‌گذاری این مسیر نیاز است که برای تامین آن پیگیری‌های لازم در مجلس برای تهاتر بین ذوب‌آهن، وزارت نفت و وزارت راه‌وشهرسازی انجام می‌شود.

۳۲۰ میلیارد تومان به واحدهای تولیدی پرداخت شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل نیز از پرداخت ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه و تقویت ۴۴۹ طرح تولیدی و اقتصادی در این استان خبر داد و بیان کرد: تسهیلات یاد شده در ماه‌های گذشته از محل اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه به واحدهای تولیدی و کارآفرین پرداخت شده است.

یاسر عبداللهی عابد در جلسه بررسی مشکلات طرح‌های تولیدی و اقتصادی گفت: اعطای تسهیلات به ۲۴۴ طرح تولیدی و اقتصادی دیگر نیز در مرحله پرداخت است و با تحقق این امر، زمینه فعالیت و توسعه واحدها فراهم و مشکلات و موانع سر راه آنان برطرف خواهد شد.

وی همکاری و کمک بانک‌ها برای تحقق شعار سال “تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین” و افزایش تولید را ضروری خواند و تاکید کرد: مصوبات سفر سال گذشته رئیس جمهور به استان اردبیل در حوزه بانک‌ها با جدیت پیگیری می‌شود.

۲۱۰ پروانه‌ بهره‌برداری از معادن صادر شد

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل از صدور ۲۱۰ پروانه فعالیت برای واحدهای معدنی در مناطق مختلف این استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۰۹ واحد پروانه‌دار فعال هستند و تعدادی از واحدها نیز در مرحله مزایده برای بهره‌برداری قرار دارند.

فریبرز شجاع اظهار کرد: تاکنون حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال در معادن‌ استان اردبیل سرمایه‌گذاری شده که با میزان استخراج سالیانه هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن، برای یک‌هزار و ۱۰۰ نفر فرصت اشتغال‌ ایجاد کرده‌اند.

به گفته وی آهن، مرمریت، تراورتن، سیلیس، عقیق، پوکه معدنی، پوزولان و کائولن از جمله مهم‌ترین موادی است که از معادن استان اردبیل استخراج شده و اغلب به فرآورده‌های دارای ارزش افزوده بالاتر مانند سیمان و مصالح ساختمانی سبک وزن تبدیل و روانه بازار می‌شود.

۴۳ واحد تولیدی راکد احیا شد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز در جریان بازدید خبرنگاران از چند واحد صنعتی از برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی برای احیای ۷۰ واحد تولیدی راکد در استان اردبیل خبر داد و گفت: در سه ماهه نخست سال جاری۴۳ واحد تولیدی راکد احیا شده و به چرخه تولید بازگشته است.

رامین صادقی با اشاره به اینکه بر اساس فهرست افراد بیمه شده سال گذشته برای ۶ هزار و ۸۰۰ نفر در بخش صنعت، معدن و تجارت اشتغال ایجاد شده است، افزود: در حال حاضر یک هزار و ۱۷۶ واحد تولیدی در استان اردبیل پروانه بهره‌برداری معتبر دارند که از میان آنها ۹۹۰ واحد در حوزه‌های مختلف با ظرفیت‌های گوناگون در حال فعالیت هستند.

وی بیان کرد: خروجی این تلاش‌ها موجب شده است که در یک سال گذشته صادرات کالا از این استان ۲ برابر شود و به  رقم ۵۱۶ میلیون دلار برسد، امروزه بیش از ۶۰ درصد صادرات را محصولات صنعتی تشکیل می‌دهد و در مجموع میزان کالاهای صادراتی استان اردبیل ۱.۸ درصد از نظر وزنی و ۲ درصد از نظر ارزشی افزایش داشته است.

صادقی از برنامه‌ریزی برای به بهره‌برداری رساندن طرح‌های در حال احداث و پیش‌بینی اشتغال حدود ۱۹ هزار نفر در واحدهای جدید خبر داد و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۷۰ طرح وارد مرحله عملیاتی اجرایی شده‌اند که پیشرفت فیزیکی بین ۵ تا ۹۰ درصد دارند؛ همه این واحدها تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری خواهند رسید و اشتغال استان اردبیل را متحول خواهند کرد.

زمینه اشتغال ۵۳۳ نفر در بخش صنایع دستی ایجاد شد

همچنین معاون صنایع ‌دستی اداره‌کل‌ میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان اردبیل در هفته گذشته خبر ایجاد اشتغال برای ۵۳۳ نفر در سه ماهه نخست امسال از محل صدور مجوزهای صنایع‌ دستی را اعلام کرد و گفت: ۵۱ میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد اشتغال از محل تسهیلات کم‌بهره بانکی در این مدت پرداخت شده است.

توحید دلاور قوام بیمه صنعتگران را از مهم‌ترین حمایت‌ها از فعالان این عرصه برشمرد و ضمن اشاره به پوشش بیمه‌ای هشت نفر از صنعتگران و تولیدکنندگان صنایع‌دستی از محل صندوق روستایی و عشایری افزود: پرداخت تسهیلات برای ایجاد اشتغال و توسعه فعالیت‌ها در بخش صنایع‌دستی تا پایان سال نیز تداوم می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه ارزش سالانه تولیدات صنایع دستی استان را ۵۰ میلیارد ریال است، بیان کرد: در حال حاضر ۶۰ رشته بومی سنتی و رایج صنایع‌ دستی در استان فعال است و در ۱۸ رشته خدمات در بخش آموزش صنایع‌دستی ارائه می‌شود.

زمین ارزان‌قیمت به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان واگذار می‌شود

هفته گذشته رئیس پارک علم و فناوری اردبیل نیز بیان کرد: زمین ارزان قیمت با هدف توسعه کسب و کار های نوین به شرکت‌های فناور و دانش بنیان این استان واگذار می‌شود.

به گفته حبیب ابراهیم‌پور، پارک علم و فناوری در نظر دارد در سال “تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین” تعداد محدودی از قطعات اراضی سایت مرکزی را به صورت اجاره بلندمدت به شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار کند.

وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان و فناور مستقر در پارک، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع بزرگ و پیشرفته، پژوهشکده‌های حوزه تکنولوژی، آزمایشگاه‌های مرجع مطابق با نیاز استان و پارک، شتاب‌دهنده‌ها، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، صندوق‌های پژوهش و فناوری و فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری در اولویت این واگذاری هستند.

۳۵ برنامه تعادل‌بخشی منابع آب در دست اجرا است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل نیز هفته پیش در جلسه بررسی مشکلات سدهای این استان با اشاره به اینکه توسعه و مدرن‌سازی شبکه آبیاری در پنج محور تدوین و ترسیم شده است، از اجرای ۳۵ برنامه تعادل بخشی منابع آب و سازگاری با کم‌آبی خبر داد.

علی حیدری اناری با بیان اینکه این اقدامات در قالب ۲ برنامه کوتاه مدت و بلند مدت برای تحقق سند راهبردی در استان اردبیل در دست اجرا است، اظهار کرد: صرفه جویی و کاهش هزینه‌ها جزو برنامه‌های اصلی شرکت است و بازنگری و استفاده از مهندسی ارزش برای رسیدن به این برنامه‌ها در اولویت قرار گرفته است.

وی تسریع در عملیات اجرایی طرح‌های نیمه تمام آبی را از اولویت‌های مهم پیش‌روی آب منطقه‌ای استان اردبیل ذکر کرد و با بیان اینکه این طرح‌ها تا ۲ سال آینده تکمیل می‌شود، افزود: تکمیل پروژه پایاب خدا آفرین و اخذ ردیف اجرایی برای مرمت و بهسازی شبکه آبیاری مغان، تکمیل سدها و شبکه‌های در حال احداث و آغاز عملیات اجرایی چند سد در استان از دیگر برنامه‌های اولویت‌دار است.

۲۷۰۰ خانواده در مرکز درمان ناباروری صاحب فرزند شده‌اند

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در کارگاه “فناوران و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان”گفت: با راه‌اندازی مرکز خدمات تخصصی درمان ناباروری در این استان از سال ۱۳۸۹ تاکنون بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ خانواده با مراجعه به این مرکز و درمان موفق صاحب فرزند شده‌اند.

مهران اوچی اردبیلی در این کارگاه تبیینی- آموزشی بیان کرد: جهاد دانشگاهی استان با احداث مجتمع سلامت ضمن توسعه فعالیت‌های درمان ناباروری خود به حوزه سلول درمانی و پیشگیری  و درمان بیماری سرطان ورود خواهد کرد.

به گفته وی، برای بهره‌مندی این استان از خدمات پزشکی و درمانی جهاد دانشگاهی و کمک به کاهش بیماری سرطان که یکی از بیماری‌های شایع استان است، مجوز مرکز جامع پیشگیری و درمان سرطان اخذ شده و برای راه‌اندازی این مرکز در کمترین زمان ممکن تلاش می‌شود.

ثبت ملی ۶ اثر طبیعی به استاندار اردبیل ابلاغ شد

هفته گذشته همچنین قائم مقام وزیر و معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در نامه‌هایی جداگانه به استاندار اردبیل مراتب ثبت ۶ اثر از این استان در فهرست میراث طبیعی ملی را ابلاغ کرد.

علی دارابی در این نامه‌ها از ثبت ملی “درخت کهنسال اوجا (قره آغاج)” در شهرستان خلخال، “چشمه آبگرم قینرجه” در شهرستان نیر، “درخت گردوی کهنسال بال اوغلان روستای شال” در شهرستان خلخال، “چشمه‌های آبگرم یئدی بولوگ سردابه” در شهرستان اردبیل، “درخت گردوی کهنسال یوزه ریشه روستای شال” در شهرستان خلخال و “درخت کهنسال آزاد (سغ دار) روستای شال” در شهرستان خلخال خبر داد.

آب ۵۰۰ روستا با تانکر تامین می‌شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل با اشاره به اینکه اردبیل جزو استان‌های پرتنش از نظر آبی است، گفت: بسیاری از روستاهای این استان دچار کمبود آب هستند و هم اکنون به ۵۰۰ روستا از طریق تانکرهای سیار آبرسانی می‌شود.

سید کمال‌الدین میرجعفریان اظهار کرد: عملیات آبرسانی به ۴۵۴ روستای استان اردبیل از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی در اولویت قرار گرفته، هم‌اکنون لوله‌کشی و آبرسانی به ۱۰۰ روستا آغاز شده و برای آبرسانی به بقیه روستاها هم اقدامات لازم برای تامین اعتبار انجام شده است که در صورت تخصیص به موقع، آبرسانی به آنها نیز آغاز می‌شود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر انتقال آب از حوزه‌های دیگر برای استان اردبیل به دلیل بالا بودن هزینه مقدور نیست و ضرورت داردکه منابع موجود آبی اصلاح و نسبت به سالم‌سازی آن اقدام شود و البته منابع موجود جهت تامین آب مورد نیاز در منطقه شناسایی و با افق حداقل ۲۵ ساله با استفاده از نظریه کارشناسان مطالعه شود.

بیش از چهار هزار پرونده تخلف صنفی تشکیل شد

در خبری دیگر مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اردبیل گفت: در سه ماه اول امسال چهار هزار و ۱۰۰ پرونده تخلفات صنفی و اقتصادی در مرکز و شعبات تعزیرات حکومتی شهرستان‌های این استان تشکیل شده است.

علی رحیمی‌آذر اظهار کرد: از این تعداد سه هزار و ۵۱۶ پرونده مربوط به حوزه کالا و خدمات ،۳۱۹ فقره در رابطه با قاچاق کالا و ارز و ۲۶۵ پرونده مربوط به بخش تخلفات بهداشت و درمان بود.

وی با بیان اینکه متخلفان یک‌هزار و ۶۳ پرونده تعزیراتی استان اردبیل در بهار امسال به پرداخت مبلغ ۴۴۳ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند، افزود: در همین مدت ۷۷ میلیارد ریال از مجموع جرایم مقرره وصول شده و اهم پرونده‌های رسیدگی شده شامل ۶۷ پرونده احتکار به ارزش ۲۰ میلیارد ریال، ۷۲۱ پرونده گرانفروشی به ارزش ۱۱ میلیارد ریال، ۳۲۷ پرونده مربوط به تخلفات عرضه خارج از شبکه کالا به ارزش ۶۰ میلیارد ریال و تقلب در خرید و فروش کالا ۲۱۴ پرونده به ارزش چهار میلیارد ریال است.

شمار مبتلایان تب کنگو به هفت نفر رسید

در هفته‌ای که گذشت معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اردبیل از شناسایی هفت بیمار مبتلای قطعی تب خون‌ریزی دهنده کریمه کنگو در این استان پس از تایید آزمایش‌های تخصصی خبر داد.

محمد جعفرزاده در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر ۱۰ فرد بیمار به علت ابتلا به تب خون‌ریزی دهنده کریمه کنگو در استان بستری هستند که از این تعداد، هفت نفر مبتلای قطعی و سه نفر نیز مبتلای محتمل تشخیص داده شده‌اند.

وی بیان کرد: این افراد با گزش کنه و تماس با دام آلوده مبتلا شده و با شروع علائم، ویزیت پزشک و انجام آزمایش اولیه، احتمال ابتلای تب خون‌ریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در مورد آنها تشخیص داده شده است که در این راستا ضرورت دارد مردم توصیه‌های بهداشتی و علائم ابتلا به این بیماری را جدی بگیرند و در صورت بروز علائم به مراکز درمانی مراجعه کنند.

چه امتیازی می دهید؟

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.